
Çiftlerin, aile olma isteklerini sevdikleriyle paylaştığı günlerden olan düğünler, pek çok insanın hayatında özel ve unutulmaz yere sahip. Düğün organizasyonu boyunca, birbirini seven iki insanın hayat ortaklığı kurması, neşeli ve romantik danslarla kutlanır. Şık beyler ve hanımlar, lezzetli pasta ve içecekler, hediyelerle heyecan dolu bir törene ev sahipliği yapacak çiftler için düğüne hazırlık süreci, güzel olduğu kadar çoğunlukla stresli geçer. Düğün yapılacak mekanın ve tarihin belirlenmesi, konuk listelerinin hazırlanması, müzik ve konsept seçimi, konuklar için hazırlanması düşünülen sürprizler derken kafanızda şu soru yankılanmaya başlar: peki ama bütçesi?
Biraz heyecan iyi olsa da heyecanda aşırıya kaçmak işlerin ters gitmesine ve süreçten keyif almamaya sebep olur. Düğün gününün unutulmaz olmasını ve minimum aksilikle geçmesini istiyorsanız planlı ve organize şekilde hareket etmeli sizin için hazırladığımız önerilerden yararlanmalısınız. Unutmayın; orada yalnızca sizi seven ve mutluluğunuzla mutlu olacak insanlar bulunacak. Sizin için hazırladığımız yazıyı kısa notlar alarak okumanızı tavsiye ederiz. Aşağıda, düğün organizasyonunda hazırlık önerileri adım adım yer alıyor:
Bütçe
Nasıl bir düğün hayal ediyorsunuz? Öncelikleriniz neler? İlerleyen aşamalarda da sorularınızın cevabına göre iki şekilde ilerleyebilirsiniz. İlkinde, düğün için ayırabileceğiniz bütçeye uygun hareket etmek ve seçimlerinizi bu şekilde yönetmek ön plandadır. İkinci durumda, organizasyonu tüm detaylarıyla belirledikten sonra ona uygun bir bütçe çıkarmak. Her iki durumda da hazırlıklara başlamadan önce, karşılayabileceğinizden emin olduğunuz bir bütçeyle hareket etmiş olacaksınız. Elbette süreçte sürpriz ödeme kalemleri eklenebilir ya da eksilebilir.
Konuk Listesi
Belirlediğiniz bütçe, üç aşağı beş yukarı hazırsa bu doğrultuda adım atmaya başlayabilirsiniz. Örneğin konuk listenizi, kaç kişiyi davet edeceğinizi belirlerken bütçe planı da işe yarayacaktır. Listeyi erkenden hazırlayarak, davetiye ve düğün armağanı için de sayı belirlemiş olursunuz. Unutmayın; konuklarınızın sayısı öngörülerinizden fazla ya az olabilir.
Mekan ve Tarih
Eğer kafanızdaki evlilik tarihi aşağı yukarı belliyse çok gecikmeden nikah dairesine giderek günü netleştirmelisiniz. Bu işlemi erkenden yapmazsanız istediğiniz gün ve saatler çoktan dolabilir. Ayrıca, düğün hazırlıklarınızı bu tarih ekseninde planlar, davetlilerinizin başka plan yapmaması için onları önceden haberdar etmiş olursunuz. Tarihle bağlantı olarak seçeceğiniz ve rezervasyon yapacağınız mekan da belirlenir. Mekan seçiminde; kafanızdaki konsept, davetli sayısı, mevsim, o tarihte mekanın uygun olup olmadığı ve elbette bütçe faktörü etkilidir. Düğününüzde olmasını istediğiniz aktiviteler mekanın konseptine ve imkanlarına uygun mu? Bu soruyu kendinize mutlaka sorun.
Organizasyon Şirketi
Özel gününüzün her detayıyla siz ilgilenmek isteseniz de iş ve yaşam koşulları nedeniyle bu her zaman mümkün olmayacak. Hayallerinizdeki düğünü organize edecek, seçenekler belirleyip gerekli görüşme ve ayarlamaları yapacak bütçenize uygun bir organizasyon şirketiyle çalışabilirsiniz.
Düğün Konsepti
Düğününüz için aklınızda nasıl bir konsept var? Biraz araştırma yapıp bir de kalbinizden geçenleri dinlerseniz belirleyeceğiniz konsept, diğer tüm planlama aşamalarındaki kararlarınızda etkili olacaktır. Mekan, zaman, müzikler, renkler, hediyeler ve hatta davetlileriniz konsept doğrultusunda şekillenir.
Temel adımları sıraladıktan sonra geldik ince detaylara. Gelinlik ve damatlık başta olmak üzere, saç modeli, gelin ve yaka çiçeği, düğün pastası, davetlilere dağıtılacak hediyeleri belirlemelisiniz. Düğünde çalacak müzikler de organizasyonun temel unsurlarından. Örneğin, müziğin dj performans mı, canlı müzik mi yoksa kayıttan mı olmasını tercih edersiniz? Sorularının cevabına göre eğlence başlasın! Umarız sizler için bir araya getirdiğimiz düğün organizasyonunda hazırlık önerileri, telaş içindeki tüm çiftlere iyi gelir.