Gizlilik Politikası

1. Bu bildirim yandestek.com (YANDESTEK Teknoloji A.Ş.) gizlilik politikasını ve Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili yasal aydınlatma yükümlülüğünü içerir. Siteyi bireysel ve kurumsal bazda ziyaret eden kullanıcıların gizliliğini korumak ve yandestek.com tarafından sunulan tüm hizmetlerin en iyi şekilde kullanılmasını sağlamak için yandestek.com bilgi ve veri güvenliğine ilişkin çeşitli ilkeler benimsemiştir. Bu gizlilik politikaları yandestek.com ve tüm bağlı siteler, mobil uygulamalar ve tüm alt hizmetlere dair veri toplama ve/veya kullanımı için belirlenmiş ve beyan edilmiştir. Kullanıcılar yandestek.com ve mobil uygulamalarını kullanarak bu politikaların tamamını kabul etmiş sayılırlar.

2.yandestek.com üyeliğiniz sırasında ve sonrasında sizden bazı kişisel bilgiler ister. Kişisel bilgilerinizi korumak ve gizliliğinizi sağlamak yandestek.com ekibi olarak birinci önceliğimizdir. Dolayısıyla verdiğiniz bilgiler Kullanıcı Sözleşmesinde belirtilen kural ve amaçlar dışındaki herhangi bir amaçla kullanılmayacak olup üçüncü taraflarla da paylaşılmayacaktır.

3. yandestek.com için kullanıcılarının güvenliği ve gizliliği esastır. Kullanıcıların sisteme girdiği bilgiler gizlilik ve güvenlik ilkeleri doğrultusunda ve bu verilerin kritik niteliğine ilişkin farkındalık çerçevesinde en son ve en ileri güvenlik teknolojileri kullanılarak korunmaktadır. Ayrıca veri güvenliği alanındaki sektörel gelişmeler ve ortaya çıkan tehlikeler olası saldırılara ve veri hırsızlığı girişimlerine karşı en üst düzeyde koruma sağlamak için sürekli olarak izlenir ve düzenli olarak test edilir.

4. Sistemdeki kullanıcı hesaplarına erişim SSL (Güvenli Soket Katmanı) teknolojisi kullanılarak üçüncü taraflardan saklanır. SSL teknolojisi sunucu ile kullanıcının internet tarayıcısı arasında kimlik doğrulama ve bağlantı şifreleme gibi iki temel görevi yerine getirir.

5. yandestek.com kullanıcının talebi olmadan ticari iletişim faaliyetlerinde bulunmamayı, izinsiz pazarlama yapmamayı ve kullanıcının sistemden herhangi bir kısıtlama olmadan ve kolay bir şekilde ayrılmasını sağlayacak araçlar sunmayı beyan ve taahhüt eder.

6. Sistemle ilgili sorunları tespit etmek ve bu sorunları olabildiğince çabuk çözmek için yandestek.com gerektiğinde kullanıcıların IP adresini belirler ve kullanır. IP adresleri, kullanıcıları genel olarak tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgiler toplamak için de kullanılabilir.

7. yandestek.com’un 5651 sayılı kanun ile ilgili yönetmeliklerde belirtilen trafik verilerini saklama yükümlülükleri ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ile ilgili yönetmeliklerde belirtilen işlem verilerini saklama yükümlülükleri de saklıdır.

8. yandestek.com sağladığı hizmet ve mobil uygulamalar içinde diğer sitelere bağlantılar verebilir. Anlaşması bulunan üçüncü tarafların reklamlarını, başvuru formlarını, duyurularını ve anketlerini yayınlayabilir. yandestek.com bu formlar, duyurular, anketler ve reklamlar vasıtasıyla Kullanıcıları, reklam verenlerin veya anlaşmalı üçüncü tarafların sitelerine / hizmetlerine / mobil uygulamalarına yönlendirebilir.

9. Site aracılığıyla bağlantı verilen üçüncü taraf ve kuruluşlara ait sitelerde bulunan hesaplarının gizliliğini ve güvenliğini sağlamak kullanıcıların sorumluluğundadır. yandestek.com bu üçüncü tarafların gizlilik politikalarından sorumlu değildir.

10. Sitedeki hesaplarının ve şifrelerinin güvenliğini ve gizliliğini sağlamak kullanıcıların sorumluluğundadır. yandestek.com, sitenin kullanımı veya hizmet alımı sırasında kişisel verilerin yedeklenmesi veya zarar görmesinden doğabilecek herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz.

11. Kullanıcının kişisel/kurumsal bilgileri
11.1. Kullanıcının kişisel/kurumsal bilgileri adı ve soyadı, kimlik numarası, doğum tarihi, cinsiyeti, adresi, telefon numarası, e-posta adresi, vergi numarası ve dairesi, kredi kartı, banka bilgileri ve kullanıcıyı tanımlayan diğer bilgiler olarak anlaşılır.

yandestek.com bu gizlilik bildiriminde aksi belirtilmedikçe bireysel/kurumsal bilgileri hiçbir şekilde üçüncü taraflarla paylaşmayacaktır. yandestek.com aşağıdaki durumlarda bu gizlilik bildirimi hükümlerinin dışına çıkarak kullanıcıların bilgilerini üçüncü taraflarla paylaşabilecektir. Bu durumlar şu şekildedir:

  • 11.1.1. Yürürlükteki mevzuatta ve iç hukukta yürürlükte olan uluslararası anlaşmalarda yer alan yasal gerekliliklere uyulması gereken durumlarda.
  • 11.1.2. yandestek.com ile kullanıcıları arasındaki anlaşmaların gereklerinin yerine getirildiği ve uygulamaya konulduğu durumlarda.
  • 11.1.3. Sistemli bir soruşturma veya yetkili idari ve/veya adli makamlar tarafından yürütülen bir soruşturma uyarınca kullanıcılar hakkında bilgi talep edilmesi durumunda.
  • 11.1.4. Kullanıcıların haklarını veya güvenliğini korumak için bilgi sağlanması gerektiğinde.

11.2. Kullanıcının Adı soyadı, telefon, adres ve e-mail, bilgileri siteye kullanıcı kaydı ve iletişim amaçlı kullanılmaktadır.
11.3. Kullanıcının Kimlik bilgileri: Daha şeffaf ve güvenli bir topluluk yaratmak için sahte hesap kullanımının önüne geçmek amaçlanmaktadır. Kullanıcıların tüm ödeme işlemlerinin doğru şekilde saklanmasını ve teslim edilmesini sağlamak için önde gelen ödeme çözümü şirketi “iyzico” ile entegrasyon yaparak yüksek güvenlik sağlayan Yandestek Pay sistemini kullanıyoruz. Ödeme çözümü şirketi ile entegrasyon sağlamak için de kimlik bilgileri gerekmektedir.
11.4. Kredi kartı ve banka bilgileri: hizmet arayıcı ve hizmet sağlayıcı arasındaki hizmetin ödemelerini online olarak gerçekleştirebilmek için kullanılır. Kredi kartı ve banka bilgileri entegrasyon yaptığımız ödeme çözümü şirketinde saklanmaktadır. Yandestek web sitesinde ve uygulamasına kredi kartı ve banka bilgileri tutulmamaktadır. Ödeme çözümü şirketi “iyzico” hakkında tam bilgi almak için lütfen aşağıdaki linkleri tıklayın:

11.5. Ünvan, vergi numarası ve dairesi bilgileri, hizmet sağlayıcıların Yandestek’ten aldıkları paket faturalarının şirket adına işlenmesi istenildiği takdirde kullanılmaktadır.
11.6. yandestek.com, hizmet arayıcılar ve sağlayanların sohbet özelliğini kullanarak yaptıkları görüşme ve hizmet alımı esnasındaki Kişisel Verilerin paylaşılmasından sorumlu değildir.

12. yandestek.com kendisine verilen gizli bilgilerin kesinlikle gizli tutulmasının bir yükümlülük olduğunu, bunları sır olarak saklamayı ve gizliliğin korunmasını ve gizli bilgilerin tamamının veya herhangi bir bölümünün kamuya açık hale gelmemesini veya üçüncü bir tarafla paylaşılmamasını sağlamayı kabul eder. Şirket gerekli tüm teknik, yasal ve idari önlemleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt eder.

13. Sitede ücretli bir hizmetin kullanılması veya Sitede yayınlanan reklamlar aracılığıyla satın alma yapılması durumunda ödeme kuruluşu veya ödeme aracısı tarafından Kullanıcıların yaptığı alımlar sırasında alınan kredi kartı bilgileri satın alınan ürün ve hizmetlerin faturalandırılması amacıyla kullanılabilir.

14. İnternet üzerinden kredi kartıyla verilen siparişlerin ödeme / fatura / teslimat adresi bilgilerinin güvenilirliği Kredi Kartı Sahtekarlığına karşı yandestek.com tarafından kontrol edilmektedir. Bu nedenle ilk kez sipariş veren bazı Kullanıcıların finansal bilgileri ile adres / telefon bilgilerinin doğruluğunu onaylamak gerekebilir. Bu bilgilerin kontrol edilebilmesi için gerekirse kredi kartı sahibi Kullanıcı veya ilgili banka ile iletişim kurulabilir.

15. yandestek.com tarafından gönderilen e-postalarda herhangi bir kredi kartı numarası, kullanıcı adı veya şifre bilgisi talep edilmez. E-postalarda yer alan bilgiler üçüncü taraflarca görülebilir. yandestek.com hiçbir koşulda Kullanıcı e-postalarından iletilen bilgilerin güvenliğini garanti edemez.

16. yandestek.com, IP veya Sosyal Ağ hesabı kullanıcı verileriyle Uygulamanın kullanımına ilişkin bilgi elde etmek için teknik iletişim dosyaları olan Çerezleri kullanarak kullanıcıların yandestek.com ve mobil uygulamalardaki kullanım bilgilerini elde edebilir. Çerez adı verilen teknik iletişim dosyası kaç kişinin web sitesini geçici olarak kullandığı, bir kişinin web sitesini kaç kez ziyaret ettiği ve sitede ne kadar süre kaldığı konusunda istatistiki bilgiler elde edilmesi ve kullanıcıların sayfalarından, kullanıcılara özel olarak hazırlanmış reklam ve içerikler oluşturulması için tasarlanmış ve bu konularda yardımcı olması için kullanılan bir veri dosyasıdır. Kullanıcılar tarayıcı ayarlarını diledikleri zaman değiştirerek bilgisayarlarına çerez yerleştirilmemesini veya böyle bir dosya gönderildiğinde bir uyarı iletilmesini sağlayabilirler.

17. Sitede veya Uygulamalarda yandestek.com tarafından düzenlenen periyodik veya periyodik olmayan anketlere katılan veya yardım merkezine soru soran kullanıcılardan talep edilebilecek bilgiler yandestek.com ve iş birliği yaptığı kişi veya kurumlar tarafından bu kullanıcılara yönelik doğrudan pazarlama faaliyetlerinde kullanılabilir. Bu bilgiler aynı zamanda istatistiksel analizler yapmak ve özel bir veri tabanı oluşturmak için de kullanılabilir. Anketler veya yardım merkezi, Üçüncü Taraflarca anlaşma gereği sunulan hizmetler olabilir.

18. 6698 sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi Hakkında Kanun uyarınca, elde edilen kişisel veriler yandestek.com tarafından yasal, adil, güncel ve meşru amaçlarla ölçüm için ilgili mevzuata uygun olarak işlenebilir.

19. Elde edilen kişisel veriler yürürlükteki mevzuata ve yerel veya uluslararası hizmet sağlayıcıların yandestek.com’u işlettiği başka bir ülkede öngörülen güvenlik önlemlerine göre aktarılabilir, saklanabilir ve işlenebilir.

20. Kişisel veriler (i) kanunlarda açıkça öngörülmesi, (ii) bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, (iii) veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve (iv) ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması sebeplerinden biri veya birkaçı ile kişisel veri sahibinin rızası alınmaya gerek olmaksızın işlenebilir.

21. Kullanıcı, yandestek.com ile iletişim kurmak suretiyle:

  • 21.1. Kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenebilir, işlenmişse bu konuda bilgi talep edebilir,
  • 21.2. Kişisel verilerin işlenme amacını ve uygun şekilde kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilir,
  • 21.3. Kişisel verilerinin yurt içinde veya yurt dışında herhangi bir üçüncü tarafa aktarılıp aktarılmadığını öğrenebilir,
  • 21.4. Kişisel verilerin eksik veya hatalı işlenmiş olması durumunda verilerde düzeltme yapılmasını isteyebilir,
  • 21.5. İlgili mevzuat uyarınca kişisel verilerin silinmesini veya imha edilmesini isteyebilir,
  • 21.6. İlgili mevzuat uyarınca bu verilerin paylaşıldığı üçüncü taraflara verilerin düzeltilmesi, silinmesi veya imha edilmesi konusunda bildirimde bulunulmasını talep edebilir,
  • 21.7. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler yoluyla analiz edilmesi sonucunda aleyhine bir sonuç ortaya çıkması halinde buna itiraz edebilir,
  • 21.8. Kişisel verilerin yasalara aykırı olarak işlenmesi nedeniyle ortaya çıkan zararların giderilmesini talep edebilir.

22. Gizlilik politikamızla ilgili sorularınız, önerileriniz veya gizlilik politikamızın iptali için lütfen [email protected] adresine e-posta gönderin..