Skip to main content

Kullanış kolaylığı sebebiyle son yıllarda evlerde ve ofislerde stor perdelere oldukça sık rastlanıyor. Hem pratik hem şık görünümüyle gün geçtikçe daha fazla kişinin ev dekorasyonunda gözdesi olan stor perdelerin kullanımına ilişkin ilk yazımız “stor perde nasıl takılır?” sorusuna cevap veriyor. 

Camların boyuna göre ayarlanır olması nedeniyle özellikle şehirlerdeki karanlık cepheli evlerin gün ışığından daha fazla yararlanmasını sağlayan stor perdelerin takılması ve montajı düşünüldüğü kadar zor değil. Aşağıda sıraladığımız adımları izleyerek montaj işini kolaylıkla çözeceğini düşünüyoruz. Stor perdelerin farklı yöntemlerle takılması mümkündür. 

Kornişe Montajlama

Evlerde ve iş yerlerinde kullanılabilen stor perdelerin her ortama uyum sağlayabilmesi için alınan perdelerin kurulum özelliklerine ve mekanların teknik yapısına dikkat etmek gerekir. Örneğin eğer stor perdeyi kornişe sabitlemek istiyorsan kornişlerin ve montaj için gereken tüm aparatların tam olması önemlidir. Bu malzemeler arasında stor perdeleri geçirmek için gereken plastik aparatlar ve stor perde vidası yer alıyor. 

Montaj esnasında kornişe stor perde sayısı kadar plastik aparat geçirilmeli, perdeyi pencereyi ortalayacak şekilde hizaladıktan sonra bu plastik aparatlara düzenli şekilde takılmalı ve en son stor perde vidası takılarak perde sabitlenmelidir. Kötü bir görüntü olmaması için perde ölçülerinin pencereye ve kornişe uygun olması önemlidir. Kornişin sağında ve solunda eşit mesafe kalması ve camın boyutu göz önünde bulundurulursa işlem sonucundan son derece memnun kalınacaktır.

Geniş mekanlarda camlar da büyük olacağından, ortalanmış, hizalı ve düzgün durması beklenen stor perdelerin montajında zorluk yaşanabileceğini de göz önünde bulundurmalısın, bu nedenle bu şartlarda profesyonellerden destek istemek doğru olur.

Tavana Montajlama

Kornişe alternatif olarak, stor perde tavana da montajlanabilir. Kornişe montajlandığı zamanda olduğu gibi tavana montajı sırasında da düzgün ölçülerle hizalamak önemlidir. Önerimiz, montajı camın önünden pay bırakarak yapmak böylece stor perde, cama çarpmaz. 

İzlenecek adımların ilki, camın ve perdenin ölçüleri doğrultusunda gerekli tüm ölçümleri yaptıktan sonra tavanda takılacak aparatlara uygun delikler açmak. Bu delikleri metal klipslerle vidalayarak perde asılır.

Duvara Montajlama

Kornişe ve tavana montajlama uygulamalarını anlattıktan sonra gelelim duvara montajlama kısmına. Burada da yine perdeyi pencereyi ortalayacak şekilde hizalamak önemli. Bunu yaptıktan sonra camın üst kısmındaki duvarda delik açılarak aparatlar yerleştirilebilir. Montaj esnasında ise önce arka klipsler oturtulmalı ve perdeyi açıp kapamaya yarayacak zincirler takılmalıdır. 

Stor perde nasıl takılır sorusunu detaylarıyla yanıtladıktan sonra kısa bir toparlama yapalım. Daha önce bahsettiğimiz gibi stor perde montajı esnasında mekanın büyüklüğü, camların genişliği ve yüksekliği, monte edilecek yerin yapısal özellikleri dikkate alınmalı. 

Duruma göre kornişe, tavana ve duvara montaj yapılabilmektedir. Ayrıca kötü bir görüntü oluşmasının önüne geçmek için tüm ölçümler doğru şekilde yapılarak perdenin hizalanması ve düzenli aralıklar gözetilerek montajlanması gerekir. Montaj sırasındaki malzemeler de önem arz eder. Montaj ve kullanım sırasında sorun yaşamamak için kaliteli, uzun ömürlü ve kullanışlı malzemeler seçmeye özen gösterilmelidir. Perdenin kurulum sistemi en başta doğru şekilde ayarlanırsa uzun süreli kullanımlarda oldukça memnun kalınacağına eminiz. Dekorasyona ve ev hizmetlerine dair merak ettiğin başka sorular için Yandestek Blog’u ziyaret edebilirsin.