Skip to main content

Yandestek mobil uygulaması, becerileri ve uzmanlık alanlarında hizmet verenleri ve hizmete ihtiyaç duyanları bir araya getirmeye devam ediyor. Platformda, güvenli ve şeffaf koşullarda buluşan kullanıcılar uygulamanın sunduğu cazip özelliklerden faydalanıyor. 

Kullanıcı sayısının her geçen gün arttığı Yandestek’ten en fazla verimi alabilmen için uygulamanın tasarımında her şey düşünüldü. Hizmet verenlerin işlerini yönetmelerini kolaylaştıran kontrol paneli özelliği bugünkü yazımızın konusu. Uygulamayı yakından tanımaya devam edelim.

Kontrol Paneli Nedir?

Kontrol paneli, uygulamanın sunduğu ve kullanıcılarına kolaylık sağlayan özelliklerden biri. Ekranın en altında yer alan yatay çubuk üzerinde en sağdaki buton aracılığıyla bu sayfaya geçiş yapabilirsin. İşlerini yönetebilmen için tasarlanan kontrol panelinde, uygulamada yaptığın her şeyi görebilir, hesap durumun, işlerin, randevuların ve daha fazlasını bu alanda bularak iş takibi yapabilirsin.

Hizmet Verenler Kontrol Paneli Sayfasında Neler Bulacak?

Sayfanın en üstündeki hizmet veren ve hizmet alan seçeneklerinden uygulamada kontrol etmek istediğin hesap durumunu seçebilirsin. Onun altında, fotoğrafının yer aldığı kısımdan profiline kısa yoldan erişebilmen mümkün. 

Sayfanın ortasında ise hesabında olup bitenleri kolayca takip edebilmen ve yararlanabilmen için üç kart bulunuyor. Bu kartların tamamına ekranı sola kaydırarak ulaşabilir ve her birinden farklı özellikleriyle faydalanabilirsin. Şimdi bu kartların hangi kullanım başlıklarında özelleştirildiklerine birlikte bakalım:

1. Talepler

İlk sırada, sana gelen ve yanıtladığın aylık taleplerin sayısı yer alıyor. Burada, gelen talepleri ve bunlardan kaçını yanıtladığını görebilirsin. Karta tıkladığında “Görevlerim ve Taleplerim” başlığı altında işlerini yönetebileceğin daha detaylı ekrana geçiş yapıyorsun.

Sayfanın sağ üst köşesi:

Ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya tıklayarak hizmete gelen talepleri, projeleri ve gönderdiğin teklifleri detaylarıyla bulabilirsin. Eğer çıkan seçeneklerden “projeler ve teklifler” başlığına giriş yaparsan çıkan sayfadaki sarı kartta tekliflerin ilerleme durumunu inceleyebilirsin. Kısaca; verdiğin hizmet için yayınlanan projeler ve senin onlara gönderdiğin teklifler bu kartta. Sola kaydırdığında çıkan mavi kartta ise, gönderdiğin toplam teklif sayısının yanı sıra kabul edilenleri, onay bekleyenleri, reddedilen/iptal edilen tekliflerini bulursun.

Tekrar gelelim talepler sayfasının girişine, burada seni ilk karşılayan “İlerleme Durumu”n. Bu kısım, ne kadar iş planladığını (hizmet alan kişiyle anlaştığın, yapılacak işler) ve bu işlerin ne kadarının tamamlandığını gösteriyor. Böylece kalan işlerini de takip edebilirsin.

Talepler sayfasının ortasındaki sarı kartlar:

  • “Genel İlerleme”ni ise ortadaki üç sarı kartta bulabilirsin. İlk kartta, planlanan ve tamamlanan işlerinin detaylarına ulaşabilmen için butonlar yer alıyor. Bu butonlara tıklayarak geçmiş (tamamlandı) ve gelecek (planlandı) işlerinin detaylı dökümünü görürsün.

  • Sayfayı sola kaydırarak erişeceğin ikinci sarı kartta verdiğin hizmet için gelen tüm talepleri ve yanıtladıklarını/henüz yanıt vermediklerini görebileceğin birer buton yer alıyor. Unutma; gelen taleplere ne kadar hızlı yanıt verirsen hakkındaki değerlendirmeler o kadar olumlu olur, hizmet veren hesabın diğerleri içinde öne çıkar.

  • Bir kez daha sarı kartları sola kaydırdığında, yakınlarındaki projelerin ve verdiğin tekliflerin sayısını ve aynı zamanda verdiğin hizmete ihtiyaç duyanların yayınladığı projeleri görürsün. Ayrıca, projeler yayınlandığında eğer telefonunda uygulamanın bildirim ayarları açıksa anlık olarak bildirim de alacaksın. Yayınlanan projelerde istenen hizmet detaylarını inceledikten sonra teklif göndererek yeni iş fırsatlarına kavuşabilirsin.

2. Müsait Eller

Gelelim kontrol panelinin ikinci kartına. Ekranı sola kaydırarak erişeceğin bu kartta sahip olduğun toplam el sayısı (Yandestek’te teklif gönderme hakkı) ve bu hakları kullanımından kalanlar yer alıyor. Bu karta tıkladığında el kotası başlığı altında sahip olduğun el sayısını ve beklemedeki elleri görebilirsin. Eğer teklifin henüz yanıtlanmadıysa gönderdiğin el beklemede kalır. Teklif gönderdiğin kişi belirlenen süre içinde yanıt vermez süre dolarsa ya da teklifini reddederse beklemedeki teklif hakkını kaybetmezsin. Aynı sayfada, sahip olduğun müsait elleri kullanabileceğin tarih aralığını da görebilirsin. Toplam el hakkın mevcut paketler doğrultusunda değişir. Sayfanın altında ise “eller geçmişi” sıralanıyor. Kullandığın paketlere, paketlerin başlangıç ve bitiş tarihlerine buradan ulaşabilirsin.

3. Toplam Kazanç

Kontrol panelinin ana sayfasındaki üçüncü kartta ise kazançlarını ve ödeme ayarlarını kontrol edebiliyorsun. Ekranı iki kez sola kaydırarak bulacağın bu karta tıkladığında uygulamada bugüne kadar yaptığın işlerden elde ettiğin toplam gelir ve işlem geçmişin yer alıyor. Ayrıca sayfanın sağ üst köşesindeki üç noktaya tıklayarak ödeme ayarlarına ve işlem geçmişine ulaşabilirsin.

Yaklaşan Görevler

Kontrol panelinin en alt kısmındaysa aldığın işlerin randevuları gün ve saat bilgisiyle detaylı şekilde (yaklaşan görevler) yer alıyor.

Kısayollar

Kontrol panelinde sayfanın sol üst köşesine tıklayarak yukarıda bahsedilen tüm özelliklere kısayoldan erişebilirsin.

Hizmet Veren Profili Oluşturmaya Dair Kısa Bir Hatırlatma

App Store ve Google Play’den ücretsiz indirerek üyelik oluşturabileceğin Yandestek’te, öncelikli olarak profilinde kişisel bilgilerini eksiksiz şekilde yazarak hesabını doğrulaman gerekiyor. Ad, soyad, doğum tarihi ve kimlik bilgilerini tamamladıktan sonra hizmet verebileceğin kategorileri seçip (beceriler) iş adresini tanımlamalısın. Bu adımların ardından, hesabını hizmet veren olarak aktifleştirebilirsin. Profilini güçlendirmek için verdiğin hizmeti detaylandırmanda ve daha önce yaptığın işlere yer verdiğin portfolyo kısmını doldurmanda fayda var. Profilini güçlendirmenin ipuçlarına buradan ulaşabilirsin.

Hizmet Verenler İş Fırsatlarıyla Nasıl Buluşuyor?

Hizmet verenlerin Yandestek’te iş fırsatı ve gelir elde etmesi için sistem iki şekilde çalışıyor. İlkinde, yakınlarında bir hizmete ihtiyaç duyanlar, uygulamada arama yaptığında farklı profilleri görerek destek istiyor. Hizmet veren kişi, aldığı bildirim doğrultusunda ücret teklifini gönderiyor. İkinci yöntemde, hizmet arayanlar proje yayınlayarak form dolduruyor; ihtiyaç duydukları işin detaylarını belirtiyor. Hizmet verenler, yakınlarında yayınlanan bu projeleri keşfederek ücret teklifi gönderiyor. Her iki durumda da sohbet özelliği sayesinde işin detayları konuşulabiliyor ve anlaşma sağlanırsa belirlenen gün ve saat için hizmet randevusu oluşuyor. 

Yandestek’te kontrol paneli, işte bu teklif ve taleplerini yönetebildiğin, randevularını takip edebildiğin alan. Uygulamayı ücretsiz indirerek kullanım kolaylığı sağlayan özelliklerinden yararlanabilirsin.